En fartfylld premiär!

2021-10-02

Äntligen fick vi njuta av folk på läktaren i Luleå Energi Arena och det bjöds på en fartfylld match med mycket energi och rotation.

Redan från start kopplade Luleå greppet och matchen och vred upp tempot. Det var en snabb och oförlåtande basket som visades upp idag. Fokuset under försäsongen har legat på att svetsa laget samman och befästa försvarsarbetet på plats tidigt. Idag fick vi kvittot på att laget är på helt rätt väg och efter en period visade resultattavlan 32-11.

“Kul att äntligen ha publiken tillbaka i arenan och att få spela en “riktig match”. Äntligen fick vi uppleva energin och stämningen som bara Luleås publik kan ge. När det kommer till själva basketspelandet är jag mest imponerad över hur långt vi kommit såhär tidigt på säsongen. Jag tycker det är den defensiva insatsen som gör att vi vinner ikväll”, säger head coach Robin Sandberg.

Matchen fortsatte i samma höga tempo till 40 minuter hade gått och slutresultatet visade 93-57. Många spelare imponerade idag, inte minst nyförvärven Brooke McCarty-Williams och Bria Goss som levererade stabila insatser. När vi pratar med head coach efter matchen är det dock en annan spelare han vill lyfta: “Fanny Wadling! Jag är så imponerad över hur snabbt hon funnit sig i strukturen och vårt system. Hon är en spelare som har mycket talang som kommer överraska många i år.”

Luleå Basket – Högsbo Basket 93-57
(32-11, 23-16, 27-12, 11-18).

Luleå: Brooke Mccarty-Williams 17, Ellen Nyström 15, Bria Goss 14, Fanny Wadling 12, Allis Nyström 8, Josefin Vesterberg 7, Felicia Ponturo 6, Eira Borgh 6, Jenny Södersten 4, Sofia Hägg 4.

Högsbo: Tynice Martin 19, Ida Fredrikson 11, Korinne Campbell 8, Hanna Halilovic 6, Makolla Bagayegou 4, Ida Moberg 3, Louise Noaksson 2, Elin Johansson 2, Elin Fredrikson 2.

Publik i LEA: 1 039.