En makalös prestation

2023-02-04

Magi är ett för klent ord för att beskriva lördagens seriefinal i Södertälje. Det här var inte magi, det här var kraft, beslutsamhet och månader av hårt jobb.

Det var egentligen bara jämt under första hälften av den inledande perioden mot vår största konkurrent Södertälje. Sedan kunde vi koppla grepp om matchen. Men det räckte inte där, vi bara fortsatte och fortsatte. En makalös prestation där alla i laget bidrar, vare sig det är som spelfördelare, poänggörare eller med energi på bänken, så sluter alla upp med en gemensam vilja. Att vinna. Och det gör vi, med hela 29 poäng.

“En fantastisk prestation. Den bästa matchen jag någonsin varit en del av under min tid som coach. Vi är otroligt bra defensivt vilket gör att vi får springa in mycket poäng. Jag tycker att vår styrka är att vi kan upprätthålla en otroligt hög intensitet matchen igenom, med många spelare involverade och bra fördelning på minuterna. Jag vet inte vad mer jag ens kan säga, jag känner mig bara väldigt glad och stolt över lagets prestation idag”, säger Robin Sandberg om dagens seger.

Nu väntar ett uppehåll i Svenska Basketligan och ett landslagsfönster tar vid. Från truppen reser tre spelare; Nyström, Trygger och Wadling, samt coach Sandberg för att förbereda sig inför två stundande EM-kvalmatcher. Först en bortamatch mot Israel och sedan en hemmamatch mot Lettland. Hemmamatchen spelas i Avicii Arena (Globen) och redan nu har publikrekordet slagits – men Svensk Basket siktar högre. Ta plats i historien och köp biljett till Sverige vs. Lettland den 12 februari här.

Södertälje–Luleå 69–98

Poäng, Luleå: Bria Goss 30, Brooke McCarty-Williams 26, Ellen Nyström 13, Josefin Vesterberg 11, Fanny Wadling 7, Mehryn Kraker 6, Sofia Hägg 3, Felicia Ponturo 2.

Södertälje: Klara Lundquist 18, Frida Eldebrink 11, Elin Eldebrink 11, Louice Halvarsson 11, Alexus Dye 6, Anna Stern 5, Tilde Ahlin 3, Edessa Noyan 3, Ellen Åström 2.

Publik: 1022

Matchreferat