En match återstår

2022-03-19

Säsongens sista grundseriematch väntar runt hörnet och tabelltrean Östersund står för motståndet.

Årets upplaga av SBL har varit olikt någon tidigare. Skrällmatcher i princip varje omgång, bottenlag har knipit vinster och vi har sett fler sekundavgöranden i år än på väldigt många säsonger. I onsdags mötte vi A3 Basket på deras hemmaplan vilket slutade i en dramatisk match och en knapp förlust. Imorgon väntar ett lag som befinner sig högre upp i tabellen än A3 och det kommer krävas en jämnare prestation för att inte hamna i samma situation igen.

“Efter onsdagens förlust är det såklart så att vi vill studsa tillbaka och göra en bättre match imorgon, med ett bättre resultat. Östersund är ett lag som har presterat väldigt bra. De är ett av få lag som faktiskt spelar lite rolig basket, baserat på läsning av försvar, instinktivt agerande och mycket känsla”, säger Robin Sandberg och fortsätter: “Det handlar främst om att ta bort Elena Popkey och Mehryn Kraker som står för mycket av skapandet offensivt.”

För vår del innebär den här matchen en värdefull återställare och en chans att känna på golvet inför slutspelet. Dessvärre kommer inte Fanny Wadling till spel, men däremot har Allis Nyström matchats in fullständigt efter sin frånvaro och är redo för fler minuter. Vi hoppas på att ha Fanny är tillbaka på planen inom kort.

LBBK vs. Östersund
20 mars 15.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR. Se matchen live HÄR.