En ny utmaning

2021-10-08

Det har blivit dags för säsongens andra bortamatch och om man frågar head coach Robin Sandberg så kommer det bli en tuff sådan. Östersund har börjat otroligt stark med två raka vinster, först hemma mot Uppsala (71:60) och sedan borta mot Södertälje (77:71).

“En tuff bortamatch väntar oss mot Östersund som visat under sina två första omgångar att de är här för att stanna. Det kommer att bli den tuffaste matchen hittills och förmodligen svåraste bortamatchen på hela året. Vi åker upp redan på lördag för att få en så bra förberedelse som möjligt och målet är självklart att komma hem med en vinst men också få fler och fler pusselbitar på plats”, säger Sandberg.

Efter vår första hemmamatch, tillika andra ligamatchen för året, visade laget att de på väldigt kort tid hunnit jobba ihop sig och att samspelet sitter förvånansvärt bra trots att det fortfarande bara är oktober och tidigt på säsongen. Bria Goss och Brooke McCarty-Williams stod för varsin imponerande insats, Goss noterades för 14 poäng och en imponerande 41 i +/-. Matchens lirare McCarty-Williams stod för 17 poäng och ett outtröttligt arbete i försvar. Det är på försvaret fokuset har legat under försäsongen och senaste två matcherna har varit ett bevis på att arbetet gett resultat. Nu gäller det att höja kvaliteten i offensiven då vi vill göra poäng på fler sätt än vad vi sett hittills.

Vår lagkapten Ellen Nyström ser fram emot matchen men vet också att det inte kommer bli lätt: ”Östersund har börjat riktigt bra med två raka vinster mot två bra lag. Dom ser väldigt ihopspelade ut och spelar med mycket energi och har flera spelare som kan bidra med poäng framåt. Det ska bli ett bra test för oss och jag ser verkligen fram emot matchen.”

Östersund Basket vs. Luleå Basket
10 oktober 15.00
Östersunds Sporthall

Se matchen live HÄR.