En riktig rysare

2019-10-26

Det bjuds på en nagelbitare i Luleå Energi Arena ikväll. Alvik, som är ett av de favorittippade lagen i år, är hungriga efter ytterligare en vinst och vi är fast beslutna om att studsa tillbaka efter två förluster i Eurocup. Vi öppnar matchen med en av våra bättre perioder och sätter hård press på Alvik som har svårt att hantera vårt intensiva försvarsjobb. Vi stänger första perioden med 19-13 vilket känns tryggt inför andra perioden. Där tappar vi däremot vårt övertag när vi har problem med avsluten och låter Alvik krypa nära.
“En tuff kamp där vi har svårt att skjuta i bollen när Alvik faller in och lämnar oss öppna. Faktum är att de faktiskt skjuter bättre än oss från trepoängslinjen även fast vi skapar öppna lägen. Vi måste bli mer aggressiva för att komma både till straffkastlinjen och få avslut närmare korgen”, säger Robin Sandberg efter kvällens seger.

“Matchen vänder och vrider mycket på grund av turn overs där vi spelar väldigt aggressivt och skapar hela 21 turn overs, framför allt i period ett och fyra där vi gör våra bästa defensiva perioder. Offensivt så har vi svårt att ta hand om bollen och Alviks passiva försvar passade kanske inte oss gjorde att vi blev tveksamma.”

Tredje perioden fortsätter likt den andra men vi lär oss av våra misstag och när vi kliver in i fjärde kvarten gör vi det med ny beslutsamhet. Arenan är med oss och vi kryper om Alvik som skaffat sig ett överläge.

“Återigen så är vi medvetna om att vi har ett tufft spelschema där det är många värdematcher på kort tid så vi tar oss att vi faktiskt vinner ikväll mot ett finalkandiderande Alvik”, avslutar Robin Sandberg.

Slutresultat: Luleå – Alvik 71-69 (19-13, 21-23, 17-20, 14-13).
Luleå: Natisha Hiedeman 16, Ivey Slaughter 13, Milica Jovanovic 12, Felicia Ponturo 9, Chioma Nnamaka 8, Matilda Ekh 7, Allis Nyström 4, Josefin Vesterberg 2.
Alvik: Tova Sabel 23, Janel McCarville 14, Elin Ljunggren 14, Paula Juhlin 8, Sylvia Leth 6, Nina Baresso 4.
Publik: 989.

Matcher