En sista utmaning innan uppehållet

2021-11-03

Imorgon spelar vi sista matchen innan landslagsuppehållet tar vid och vi beger oss till Södertälje. Det har inte ens gått en vecka sen vår senaste match vilket betyder att en del lärdomar är färska i minnet.

Hemmamatchen mot EOS i söndags lämnade lite att önska. Överlag är vi nöjda med vår prestation men intensiteten och fokuset kan bli mer konsekvent. Vi vill prestera 100% under 40 minuter och det är målbilden inför morgondagens match.

Södertälje har haft en start i uppförsbacke men består av en grupp duktiga spelare vilket betyder att förr eller senare kommer det vända för dem. Ett intressant utgångsläge är också att lagen står med varsin nyckelspelare som eventuellt inte kommer till spel. För hemmalagets del handlar det om Chanelle Molina och för vår del Allis Nyström, som gjorde illa foten mot EOS. Det förändrar oddsen inför imorgon vilket gör detta till ett möte som kan bli spännande.

“Sista matchen inför landslagsuppehållet och bortamatch mot Södertälje är utmaningen vi står inför. Södertälje som inte haft flyt i starten blir en intressant uppgift. Vi vill fortsätta fokusera på vårt spel och spela aggressivt både defensivt och offensivt. Det är fortfarande lite osäkert om Södertälje kommer med till spel med Chanelle Molina – vilket kommer göra skillnad. Alla vet att det kommer lossna för SBBK snart, vi ska göra det vi kan för att det blir efter uppehållet”, säger coach Robin Sandberg.

SBBK vs. LBBK
4 november 19.00
Täljehallen

SE MATCHEN LIVE PÅ SOLIDSPORT.COM/LULEABASKETDAM