En stark laginsats resulterar i seger mot Östersund

2022-10-29

Det var ett väl förberett Östersund som klev ut på parketten i sin hemmahall idag. Med en hängiven publik i ryggen för hemmalaget blir dagens match en jämn kamp mellan två topplag i Svenska Basketligan. En kamp vi till slut kan gå segrande ur tack vare en avgörande laginsats och en stark tredje period.

Det ska dröja drygt fyra minuter innan Östersund gör sina första poäng i dagens match, och det var den enda poängtorka de skulle lida av idag. Till publikens vrålande förtjusning gör hemmalaget kort därefter 11 raka poäng och tar därmed ledningen i första perioden med 11-6. Samtidigt har vi svårt att hitta rytmen i anfallet och intensiteten i försvaret finns inte där vilket leder till misstag som Östersund tacksamt utnyttjar.

Mot slutet av andra perioden lyckas vi täppa några läckor i vårt defensiva spel vilket haltar Östersunds framfart en aning. Vi jobbar oss sakta men säkert ikapp resultatmässigt men redan nu vittnar allt om att den här matchen kommer avgöras i de sista minuterna. När signalen ljuder och signalerar halvtid har vi lyckats producera två turn overs av Östersund med bara sekunder kvar minskat underläget från tio till fyra poäng. En viktig förskjutning av matchbilden inför pausvilan.

När tredje perioden startar är det äntligen vi som kan koppla ett grepp om matchen. Startfemman bestående av landslagstion Nyström, Nyström och Vesterberg samt McCarty-Williams och Goss lyckas kvittera och så småningom ta ledningen i matchen. Det är den lilla stunden av övertag vi behöver för att hitta vårt spel. Intensiteten i försvaret höjs och vi lyckas pressa fram misstag av Östersund som vi kan kapitalisera på. Ett orosmoln börjar dock formas i horisonten när både Ellen Nyström och Bria Goss sätts på bänken med fyra foul vardera. I en redan skadeskjuten trupp är det ett avbräck som kan stå oss dyrt.

Det är kamp om varje boll när matchen börjar lida mot sitt slut. Varje beslut blir viktigt och misstagen kostar mer och mer. Viktiga defensiva insatser blir avgörande i slutminuterna och Josefin Vesterberg kliver in med rutin och lugn som blir tungan på vågen när stämningen trissas upp. Med bara sekunder kvar leder vi med två poäng och väljer att ta upp bollen till halvplan efter en sen time out. Östersund gör sitt yttersta för att stoppa bollen, foular och ger oss två straffkast. Med det är matchen över och segern är vår med 3 poäng. En vinst som satt långt inne och som Östersund tvingade oss att kriga för.

Nu återvänder vi hem igen och påbörjar förberedelserna inför nästa hemmamatch den 9 november. Det är Visby Ladies som står för motståndet. Missa inte det!