En utmaning som heter duga

2021-11-29

Laget befinner sig på vift sedan tidig lördag morgon. Det är, och har varit, ett krävande spelschema sedan landslagsuppehållet. Nu väntar nästa utmaning. Norrköping.

Senast i lördags säkrade laget den tionde raka vinsten och förblir den enda obesegrade klubben i ligan. Hittills. Det har minst sagt varit intensiva veckor sedan ligan plockades upp efter landslagsuppehållet. Bara fyra dagar efter att spelarna och coach kom hem från Riga så tog vi emot A3 Basket på hemmaplan. Två dagar senare Mark på bortaplan. Sju dagar senare Helsingborg på bortaplan. Tre dagar senare Norrköping på bortaplan. Och som om inte det vore nog tar vi emot Uppsala tre dagar efter det. Men Uppsala är en senare uppgift. Nu gäller det att fokusera på vad vi har framför oss – det absolut tuffast motstånd ligan bjudit på hittills.

Senaste mötet mot Norrköping resulterade i fyra tuffa perioder som krävde en nästintill perfekt prestation. Så här sa coach Robin Sandberg efter den matchen: “En jättebra match! Vi tar med oss 35 väldigt bra minuter, och lärdomarna från resterande minuter är att fortsätta vara aggressiva offensivt och ta hand om bollen. Defensivt gör vi en jättebra match och det är också den prestationen som gör att vi vinner.”

Vi har en poängskillnad på 11 poäng upp på Norrköping. En skillnad vi gärna utökar lite till imorgon. Men det kommer inte komma gratis.

“Vilken utmaning vi har framför oss!” Säger Sandberg. “Vi närmar oss slutet av vårt tuffa schema och imorgon står Norrköping för motståndet. Norrköping har sett starka ut redan från start men jag tror också de kommer fortsätta att växa under seriens lopp. Vi vill självklart få matchen till vårt spel med högt tempo och mycket rörelse. Morgondagens match kommer bli tuffare än på hemmaplan i oktober. Förhoppningsvis gör vi en nog bra prestation imorgon för att fixa 11-0.”

Norrköping vs. Luleå Basket
30 november 19.00
Stadium Arena, Norrköping

SE MATCHEN LIVE HÄR.