ETT ÅR TILL FÖR SOFIA HÄGG

2022-06-21

Sofia Hägg har skrivit på för ytterligare en säsong med Luleå Basket. Sofia återvände ifjol efter en treårig sejour i Wetterbyggden och Södertälje. Nu är hon mer revanschsugen än någonsin.

Hägg, som har gått på RIG i Luleå, kommer ursprungligen från Västerås Basket. Hon hade en bra start på förra säsongen men fick en propp i lungan och tvingades till ett tre månader långt uppehåll innan hon var tillbaka i spel igen. Nu hoppas hon köra fullt ut. Den senaste säsongen snittade hon 4,3 poäng, 0,9 returer och 1,2 assist.

– Det känns jättebra att stanna kvar i Luleå Basket ytterligare en säsong. Förra säsongen var speciell på många sätt och trots att den inte fick det avslut vi ville finns det mycket positivt att bygga vidare på. Jag ser fram emot att köra i gång igen och är mer revanschsugen än någonsin, säger Sofia Hägg.

– Härligt att Sofia fortsätter i Luleå Basket. En rutinerad spelare med bra försvar och högprocentigt trepoängsskytte. Hon kommer bidra med mycket både på och utanför planen, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Att Sofia skriver på för 1 år till gör i första hand att vi får ytterligare en spelare på otroligt hög nivå med en tydlig spets. Men det gör också att vi börjar likna förra årets lag. Jag är väldigt glad att många valt att stanna men också att få se Sofia göra en full säsong. Sofia var verkligen i gång innan breaket förra året och har definitivt en växel till, säger Head Coach Robin Sandberg.

Sofia Hägg