Ett blankt papper

2023-04-24

Efter en bitter förlust på hemmaplan i finalseriens inledning kunde vi kontra på ett storartat sätt och stå för en total utskåpning i Täljehallen i lördags. Nu är serien kvitterad och vi står med ett blankt papper framför oss imorgon.

Att vi lyckas prestera på det sätt vi gör i den andra finalen är imponerande. Efter en jämn första halvlek blir det islossning i tredje perioden som vi vinner med 31-9. Redan då var matchen avgjord. Vi spelar vår basket, och det går vägen. Allt enligt plan. Nu återstår att se hur Södertälje kommer kontra imorgon. En fullsatt arena väntar på att få välkomna dem tillbaka till Sveriges baskethuvudstad. På andra sidan planen väntar ett hemmalag som är väl förberedda, enligt head coach Robin Sandberg.

“Skönt att komma hem med 1-1 och ta tillbaka hemmaplansfördelen. Vi vet att vi är otroligt starka på vår hemmaplan och det ska bli kul att få bjuda på en bra match imorgon. Vi känner oss trygga i vad vi gör, och tar med oss massor från de två första finalerna. Vi och SBBK börjar väl lära känna varandra bättre nu efter två matcher, vilket innebär en ökad förståelse för vad gästerna kommer göra imorgon. Men jag tror samtidigt att det är saker som returtagning och defensiv intensitet som kommer fälla avgörandet i den tredje finalen”, säger Sandberg.

Välkomna till Luleå Energi Arena.

Final 3:5

vs. Södertälje BBK

25 april 18.30
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live på SVT Play

Biljettinformation
Just nu finns det endast ett fåtal numrerade platser kvar till finalen den 25 april mot Södertälje. Du kan däremot fortfarande köpa onumrerade biljetter. Sektionerna L och K (kortsidan) är reserverade för personer med onumrerad biljett. För att vara säker på att få en sittplats se till att komma i tid till arenan. Vi öppnar dörrarna 16.30. Det är hårt tryck på biljetter och vi uppmanar årskortsköpare som inte kan komma på matchen att upplåta sin plats till någon annan så att inga stolar står tomma i onödan.