Ett brev till Dig.

2022-03-17

Inom idrotten möter du andra barn och unga från olika delar av samhället. Idrotten kommer att ge dig vänner för livet och skapa minnen du aldrig glömmer tillsammans med dina lagkamrater. Längs vägen kommer du att träffa människor som inte ser ut som du, inte delar samma tro som du, inte bor i samma område som du och som inte blir kär i samma kön som du. Men oavsett vad, så kommer ni alltid ha idrotten gemensamt. Det tycker vi är det allra finaste med idrott och något att vara rädd om. 

Vi kommer alltid kämpa för att idrotten ska vara det trygga tillhållet för dig som är ung där du ska få vara exakt den du är och den du vill vara. 

För att det ska bli en självklarhet kommer Luleå Basket verka för att alla som är en del av vår förening också delar föreningens syn på mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Det är en av de viktigaste frågorna för oss som är spelare i Luleå Basket och därför kommer framtida kontrakt formuleras så att det tydligt framgår att de personer som är en del av Luleå Basket också delar föreningens värdegrund.

Till dig som är ung: vi ser dig, vi tror på dig och vi finns för dig.