Ett nytt Uppsala

2022-12-02

Landslagsuppehållet är över och vi återgår till ordinarie verksamhet. För oss innebär det ett besök i Uppsala och en bortamatch mot ett lag som går som tåget i ligan just nu. 

Uppsala har, precis som Sveriges basketlandslag, en annorlunda coachkonstellation där ingen är uttalad head coach och ansvaret fördelas på flera personer. Ett lyckat koncept minst sagt, eftersom Uppsala redan nu tagit skalper mot bland annat Högsbo och Mark. De har dessutom förlorat en jämn match mot favorittippade Södertälje med endast 4 poäng. Staben består av Luleå-bekanta Chioma Nnamaka som avslutade sin spelarkarriär hos oss efter guldet 2021 för att sedan återvända hem och axla coachrollen i sin moderklubb. Vid sin sida har hon Azuka Nnamaka, som även hon har en en karriär som spelare bakom sig, samt Bo Eriksson som tidigare coachat Uppsala på högsta nivå.

Trion har förmånen att kunna behålla hälften av truppen från tidigare år, däribland det defensiva hotet Quy Nguyen, Johanna Prytz som i dagarna avslutade sitt första landslagsläger samt garden Crystel Bittar.

Ny i truppen inför i år är hemvändaren Sandra Hansson som tidigare gjort ett flertal säsonger med A3 Basket. Och hon är inte den enda spelare som rekryterats från det forna Umeå-laget. I oktober presenterades ingen mindre än Tiffany Brown som senaste tillskottet i laget. Tillsammans med amerikanskorna Savannah Plentovich och Oceana Hamilton utgör de en vass spets för Uppsala Basket.

Så nu väntar alltså den första av tre lördagsmatcher innan vi säger tack och bock för 2022. Vi reser ned till Uppsala med en kantstött trupp – en situation vi är allt för bekanta med. Det kommer därför bli viktigt att vi är fast beslutna om att ge allt för varandra under samtliga 40 minuter. Uppsala har visat att de straffar misstag, och vi vill inte hamna i en sits där vi måste jaga hemmalaget.

UPPSALA BASKET vs. LULEÅ BASKET
3 december 14.00
USIF Arena, Uppsala

Se matchen live här!

Inför match