FANNY WADLING SKRIVER 2-ÅRS KONTRAKT MED LULEÅ BASKET

2024-05-14

Den 26-årige landslagsforwarden gjorde ifjol sin tredje säsong i Luleå Basket. Nu står det klart att Fanny Wadling förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år. 

Under sin tredje säsong i SBL Dam snittade hon 11,0 poäng, 7,2 returer, 3,2 assist, 2,1 steals och 1,2 blockar medan hon sköt 55 % på tvåpoängarna.

– Det känns otroligt kul att vara klar för två år till med Luleå Basket. Klubben har en spännande resa framför sig och jag ser fram emot att vara en del av den. Framför allt känner jag en otrolig revanschlust, säger Fanny Wadling.

– Fanny fortsätter att ta kliv i sin utveckling och har fått en ännu större roll under säsongen. Därför är det väldigt glädjande att vi nu har lyckats få klart med henne på två nya år i Luleå Basket. Hon har etablerat sig i det svenska landslaget och jag ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Wadling var uttagen i landslaget under deras senaste samling i EM-kvalet mot Storbritannien och Danmark. Under hösten och våren fortsätter kvalet för Basket-EM 2025.

– Fanny har under sina tre säsonger här gjort det väldigt bra och dessutom utvecklas så pass mycket så jag anser att hon är en spelare som vi kommer bygga vårt lag runt. Det är en självklarhet att Fanny är första spelaren ut och hon checkar av alla dem boxar som vi nu vill bygga nya Luleå Basket runt: långsiktighet, ledande svenska spelare, lokal förankring och goda förebilder, säger Head Coach Robin Sandberg.