“Fantastisk atmosfär!”

2019-09-25

Äntligen var det dags att starta upp säsongen 19/20. Förberedelserna har varit intensiva och trots att att många detaljer fortfarande behöver jobbas på så var säsongsöppningen en lyckad tillställning.

Stämningen var på topp när 2061 personer intagit Luleå Energi Arena för att se Luleå Basket springa ut på golvet för första gången för i år. Några gamla, några nya och några nygamla ansikten ingår i tolvmannatruppen denna säsong. På golvet saknades Västeråsguarden Matilda Ekh som är i USA och Natisha Hiedeman som snart spelar WNBA-final med Connecticut Suns.

“Skönt att ha premiären gjord!” Säger Robin Sandberg. Första tre minuterna var poänglösa för hemmalaget innan det lossnade på ritkigt. “Lite skakig början och tajmingen överlag var kanske inte helt perfekt första minuterna. Lite väl mycket upp och ner och vi behöver hitta en stabilare nivå på spelet. Däremot är det positivt att vi spelar snabbt och skapar 44 poäng från 27 turn overs när vi inte riktigt har skyttet på vår sida. Offensivt positivt att många bidrar och att delar bollen.”

Mot slutet av första perioden hade vi hittat varandra och spelet började flyta bättre. Luleåpubliken bjöds på flera härliga assists, snabb basket och härlig stämning. “Kul att vi kunde spela runt på alla och att alla gjorde det bra. Fantastisk atmosfär och svinroligt med mycket publik! Grym kväll! säger Sandberg och fortsätter: “Defensivt behöver vi justera några detaljer men överlag så var det en bra premiär som vi kan ta med oss till kommande vecka.”

Nästa vecka väntar A3. En tuff match, tidigt på säsongen som kommer bli en utmaning. Nu väntar återhämtning för laget innan förberedelserna för A3 börjar.
“Mot Umeå kommer vi testas på en annan nivå. Umeå har behållit hela truppen, haft ungefär tre veckor längre försäsong så det ska bli intressant att se hur vi tar oss an den prövningen.”

Luleå-Mark 88-59 (24-13, 23-16, 28-15, 13-15).
Poäng Luleå: Ivey Slaughter 16, Chioma Nnamaka 14, Santa Okockyte Baltkojiene 12, Allis Nyström 12, Josefin Vesterberg 10, Milica Jovanovic 9, Felicia Ponturo 9, Emma Karamovic 5, Jenny Södersten 1.
Mark: Erica Iderstål 17, Stina Almqvist 7, Jada Terry 7, Cierra Johnson 6, Emma Häger 5, Anna Golob 5, Quy Nguyen 5, Miranda Elebring 5, Ester Sjöstrand 2.
Publik: 2061.

Matcher