FELICIA CAMARA-PONTURO ÄR KLAR FÖR SIN FEMTE SÄSONG

2022-06-14

Idag blev det klart att Vråken-fostrade Felicia Camara-Ponturo skriver på för ännu en säsong i Luleå Basket. Den effektive försvararen gör sig därmed redo för sin femte säsong i Luleå Basket.  

Den effektiva defensiven som präglade Luleå Basket under fjolåret var Camara-Ponturo starkt bidragande till. Nu har den lokala produkten bestämt sig. Det blir en ny säsong med Luleå Basket. Under fjolåret snittade hon 5,0 poäng, 1,7 returer, 1,4 assist och 1,0 steals.

– Grymt kul med ytterligare en säsong i hemmaklubben! Med facit i hand nådde vi inte vårt slutgiltiga mål vilket känns surt, men det väcker också en stor revanschlust att spela vidare på. Nu blickar vi framåt och kör gasen i botten, säger Felicia Camara-Ponturo.

– Med Felicia skapar vi en trygghet i det defensiva spelet. En lokal spelare som engagerar sig mycket i och runt basketen i Luleå. Hon har alla möjligheter att ta vidare steg i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Härligt att Felicia är klar för ytterligare ett år. Defensivt är Felicia vårt startskott och otroligt viktig för att vi ska kunna fortsätta bygga på det under kommande säsong.
Hon vet vad som krävs på och utanför planen vilket gör det till en trygg och viktig påskrift till kommande år, säger Head Coach Robin Sandberg.

Felicia Camara-Ponturo