FELICIA CAMARA-PONTURO ÄR REDO FÖR NÄSTA SÄSONG

2021-06-14

Idag blev det klart att Vråken-fostrade Felicia Camara-Ponturo skriver på för ännu en säsong i Luleå Basket. Den effektive försvararen gör sig därmed redo för sin fjärde säsong i Luleå Basket.

Efter en säsong som avslutades med guld och där Camara-Ponturo gjorde betydande försvarsinsatser i semifinalen mot A3 Basket har den lokala produkten nu bestämt sig. Det blir en ny säsong med Luleå Basket. Under fjolåret snittade hon 4,0 poäng, 1,6 returer och 0,8 assist.

– Jag ser framemot en ny säsong i vad jag tror kommer bli en spännande liga med utökat antal lag. Jag tycker vi har ett riktigt kul lag att bygga vidare på som med spänning väntar på att få spela inför vår fantastiska publik igen, säger Felicia Camara-Ponturo.

– Med Felicia skapar vi en trygghet i det defensiva spelet. En lokal spelare som engagerar sig mycket i och runt basketen i Luleå. Hon har alla möjligheter att ta vidare steg i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Ytterligare en spelare som vi får behålla från förra årets lag och en som nu börjar bli väldigt rutinerad i både ligan och i Luleå Basket. Den defensiva spetsen som Felicia bidrar med tror jag det är få som har missat. Felicia har också tagit en större men också tydligare roll offensivt vilket gör detta till en väldigt viktig förlängning för oss. Vi har nu kommit en bra bit på vägen att skapa kontinuitet i det starka defensiva lag vi hade från förra året, säger Head Coach Robin Sandberg.