Finalplatsen är vår!

2022-04-09

Snökaos stoppade inte Sveriges bästa basketpublik från att inta Luleå Energi Arena och förgylla vår fredagskväll.

Vi rev av den tredje och avgörande semifinalen precis som vi ville. Beslutsamt, aggressivt och med en vinnarmentalitet som vi vill behålla hela vägen in till sista finalen. Vi kommer ut starkt i det inledande skedet och greppar tag i matchen direkt – och sen släpper vi den inte. A3 Basket har svårt att få stopp på vårt offensiva flow och till skillnad från andra semifinalen i Umeå så sätter vi skotten. Och det gör det, för att citera kapten Nyström, enklare.

Vi har ena foten i finalserien redan när andra halvlek drar igång och efter det är det bara att njuta av matchen och publiken som trotsat snökaoset för vår skull. Nu väntar finaler som spelas bäst av fem, men mot vem återstår att se. Östersund lyckades igår med konststycken att vända ett 0-2 underläge mot Norrköping till 1-2 och med det skaffa sig en till hemmamatch nu på söndag. Vinner de den blir det en femte avgörande semifinal i Norrköping och vi får vänta ännu lite längre innan vi vet vem som står på andra sidan den 19 april när första SM-finalen går av stapeln.

“En perfekt insats och ett perfekt resultat. Både matchen i sig, men också prestationen sett över hela semifinalserien. Otroligt skönt att gå 3-0 mot Umeå och få vinna stort nu på slutet. Offensivt hade vi bättre flyt idag, och i det defensiva arbetet är vi intensiva och tvingar A3 till svåra beslut och turn overs. Kul också att vi kunde rotera in spelare tidigt och att många fick känna på atmosfären i Luleå Energi Arena”, säger Robin Sandberg.

Första finalen spelas 19 april i Luleå Energi Arena. Köp din biljett redan nu!