Finalrepris mot Alvik väntar

2021-12-11

Imorgon spelas kanske en av grundseriens mest laddade matcher: Alvik Basket på bortaplan.

Efter en minst sagt rafflande, unik och rysligt spännande finalserie som slutade med att bucklan fick flytta hem till norr igen, är stämningen något laddad inför imorrn. Alvik Basket är nog hyfsad sugna på revansch, vi å andra sidan är hyfsat sugna på att komma hem med trettonde raka segern.

Så vad krävs för att fixa det?
“Vi måste göra ytterligare en bra prestation och fortsätta spela vårt spel, men också förstå att Alvik förmodligen är bättre än vad resultaten hittills har visat. Vi vet att Dara Taylor har dragits med skadebekymmer och att McCarville numer är tillbaka. För oss handlar det mycket om att skapa aggressivitet defensivt för att kontrollera tempot”, säger head coach Robin Sandberg.

Alvik huserar just nu på sjätte plats i tabellen, efter Östersund och före Mark, med sju vinster och fyra förluster och kommer senast från en förlust mot A3 Basket. Vårt tajta schema har övergått till ett lite luftigare sådant och vi matchade senast mot Uppsala för lite drygt en vecka sen. Med andra ord anländer vi till Alvik med utvilade kroppar, redo för match.

Alvik har lyckats behålla flera bekanta ansikten från ifjol och kompletterat med amerikanskorna Dara Taylor och Hailey Leidel, samt kroatiskan Tea Milardovic. Sedan några matcher tillbaka spelar även Janel McCarville mer och mer, vilket definitivt utgör en utmaning för oss.

“Jag ser Alvik som ett väldigt starkt lag på guardpositionerna. Jämfört med tidigare år så har man inte lika många större spelare, vilket vi vill utnyttja till vår fördel. Det blir en spännande match imorgon”, avslutar Sandberg.

Alvik Basket vs. Luleå Basket
12 december 16.30
Åkeshovshallen, Alvik

SE MATCHEN LIVE HÄR.