Fjärde raka mot ett formstarkt Telge

2019-11-22

Det blev en jämn match idag mot Telge Basket. Det är alltid intressant att se var var står efter ett uppehåll och i det här fallet hade båda lagen haft spelare borta. Hemmalaget hade dessutom sin head coach Viktor Bengtsson frånvarande då han även är assisterande coach i landslaget.

En viktigt vinst efter drama sista minuterna i Täljehallen. Matchen var dels viktig för vinstens skull såklart men också att den gav ett bra svar efter landslagsuppehållet”, säger Robin Sandberg. “Vi fick under matchens gång flera lärdomar som vi tar med oss inför kommande matcher. Offensivt tycker jag att vi visar den högsta nivån hittills men vi behöver göra det under längre perioder.”

Inför andra halvlek leder Telge efter en utjämning i slutminuterna i andra quartern. Vi startar tredje perioden lite svagt och Telge hinner på den korta skapa sig en fempoängsledning som tvingar oss att steppa upp. Vi äter upp deras övertag och går in i sista quartern med en poängs övertag.

“Defensivt då gör vi det bra ikväll”, tycker Sandberg och fortsätter: “Jag är nöjd över insatsen och det är några små detaljer som vi kan förbättra. Telge är bra och gör en bra match med bra sänk från trean och jag tycker det är starkt av oss att vinna på bortaplan.”

Nu väntar först en bortamatch i Eurocup mot polska Artego Bydgoszcz innan vi välkomnar silvermedaljören Högsbo till Luleå Energi Arena den 1 december.

Telge – Luleå 68-72 (20-21, 13-10, 16-19, 19-22)
Telge: Tilde Ahlin 17, Sarah Toeaina 15, Dara Taylor 13, Tayler Mingo 12, Sofia Hägg 9, Ellen Åström 2.
Luleå: Ivey Slaughter 21, Natisha Hiedeman 16, Milica Jovanovic 12, Josefin Vesterberg 9, Chioma Nnamaka 7, Matilda Ekh 5, Felicia Camara-Ponturo 2.

Matcher
Svenska Basketligan