Fjolårets semifinalister på besök

2019-11-07

Fjolårets semifinalister IK EOS gästar Luleå Energi Arena för första gången denna säsong. Laget har haft medvind i starten av sin säsong och lyckats knipa tre av fem möjliga vinster. De har dessutom haft förmånen att kunna behålla stora delar av förra årets trupp.

Senast kommer EOS från en förlust mot regerande svenska mästaren A3 Basket, men trots att de inte kunde avsluta med en seger så lyckades de pressa Umeåborna och slutresultatet blev till sist 65-76.

För Luleå Baskets del så har vi förstås förlusten mot Galatasaray närmast i minnet. En bra match på många sätt där vi lyckas skaka och sätta press på våra turkiska gäster under en stor del av matchen. Men det räcker inte hela vägen och det blir förlust med fem poäng. Trots det är head coach Robin Sandberg hyfsat nöjd med lagets prestation i onsdag. “En bra match allt som allt. Vi tappar lite av vår aggressivitet vilket ger dem efter övertag och tvingar oss till att jaga ikapp. Efter en riktigt stark tredje period är vi med i matchen igen men till slut så är det några mindre lyckade possessions mot slutet av matchen som gör att vi inte vinner.”

Imorgon väntar sista matchen innan landslagsuppehållet och den kan komma att bli ett kvitto på vilka lärdomar vi tar med oss från våra fyra spelade EuroCup-matcher.
“Jag tycker att det ska bli intressant att se vad vi har lyckats att ta med oss från EuroCup-matcherna. Trots förlusten i onsdags så tycker jag att vi hela tiden utvecklas åt rätt håll som lag. Nu väntar en ny match och vi är fortfarande i en tidig fas i vårt spel så imorgon vill vi fortsätta ta steg framåt utvecklingsmässigt”, säger Sandberg och fortsätter: “Imorgon måste vi se upp med deras större spelare Dubravka Dacic och Mary Goulding, men EOS har även flera mindre spelare med vasst skytte. Jag tror det blir en bra fredagsmatch i Luleå Energi Arena.”

Luleå Basket vs EOS
Luleå Energi Arena
Uppkast 19.00

Matchvärd: NCC
Matchboll: BDX

Boka bord i restaurangen LIVE här.

Matcher