Förändring i coachstaben för Luleå Basket

2019-05-08

Luleå Basket kan nu meddela att man inte kommer förnya kontraktet med David Visscher inför kommande säsong.

David Visscher har coachat Luleå Basket i tre säsonger och på den tiden har han bärgat hem två guldmedaljer till klubben. David är en stor del i de framgångar och den utveckling Luleå Basket kunnat göra senaste åren. Med sin rutin och kompetens har han hjälpt till att befästa den segerkultur som genomsyrar hela Luleå som basketstad.

”När vi nu står inför en ny säsong och en riktningsförändring så har vi tagit beslutet att göra förändringar i coachstaben. Vi är väldigt tacksamma för allt David har bidragit med under sina år som coach i Luleå Basket och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med honom, om än inte som coach i klubben,” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

“Jag är jättestolt över att ha fått möjligheten att coacha och representera Luleå Basket de tre senaste säsongerna. Vi har haft mycket mer glädje än sorg på resan och jag är tacksam över att ha fått jobba med alla underbara människor från kansliet, styrelsen, våra underbara matchfunktionärer, fans och inte minst alla spelare och coacher som har jobbat så hårt.
Nu är det dags för Luleå Basket att gå vidare med ett nytt lag och ny coach och jag är helt övertygad om att den riktning som klubben har stakat ut är den rätta. Jag kommer alltid finnas där som hjälp och stöd till Sveriges bästa dambasketförening. Ett stort tack från hjärtat! Vi syns i hallen!” säger David Visscher

“David Visscher tog över som headcoach inför säsongen 2016/17 i ett, för klubben, dramatiskt skede. Med sin stora erfarenhet och gedigna basketkompetens lyckades David redan den första säsongen stabilisera situationen och leda laget till ett guld. Från styrelsens sida vill vi tacka David för en utomordentlig insats som headcoach”, säger Lars-Olov Söderström, ordförande.

Bild: Ola Norén, Frilandsfotograferna

David Visscher