Formstarkt

2022-02-20

Det blev folkfest när Helsingborg gästade Luleå Energi Arena denna söndag. Dryga 2000 personer kom för att njuta av basket på Sveriges högsta nivå.

Laget pratade redan efter matchen mot Högsbo att intensiteten måste upp. Så det var med en tydlig beslutsamhet vi entrade parketten i Luleå Energi Arena idag. Vi öppnade starkt och kopplade greppet om matchen redan från start och ledde redan efter första perioden med 16 poäng. Och på den vägen bar det. Vi behöll intensiteten matchen igenom, sprang hem en hel del poäng och det missflyt som kantade Högsbomatchen var som bortblåst. Kalla det svacka om ni vill, oavsett vad så är den bakom oss.

Vi visste redan innan att två nyckelpersoner fattas i rotationen, Sofia Hägg och Allis Nyström. Det är inget nytt, men på grund av det här har andra spelare klivit fram och axlat större ansvar i sina lagkamraters frånvaro. Match efter match, i med- och motgång. Så trots viss (temporär) skörhet vad gäller antal spelare, så känner vi oss formstarka inför det stundande slutspelet, speciellt efter dagens match.

“En riktigt bra prestation från oss idag där många bidrog. Jag är väldigt nöjd med intensiteten defensivt vilket var den stora skillnaden jämfört med senaste tre matcherna. Offensivt rör vi på oss mer tillsammans och hittar bra avslut. Spelarna har gjort det väldigt bra under en lång period av kaos. Vi hittar en väg tillbaka idag och fortsätta trampa framåt inför sista biten av grundserien”, säger Robin Sandberg.

Luleå BasketHelsingborg 100–47
(27–11, 24–13, 28–14, 21–9)

Poäng, Luleå: Brooke McCarty-Williams 26, Ellen Nyström 16, Bria Goss 13, Fanny Wadling 12, Moa Erlandsson 11, Josefin Vesterberg 7, Felicia Ponturo 7, Sandra Hedlund 4, Jenny Södersten 3, Eira Borgh 1.