Första prövningen väntar

2019-09-12

”Det ska bli väldigt intressant och skoj att dra iväg och testa våra förmågor”, säger Robin Sandberg om träningsmatcherna som väntar. ”Vi kommer spela tre matcher mot ungerska Eurocup-lag vilket blir en bra värdemätare för oss. Resan blir viktig för att testa spela mot bra motstånd men ännu viktigare nu när vi har Eurocup som väntar. Där vi behöver formtoppa redan i oktober.”

Det är alltså tre matcher som väntar de kommande tre dagarna. Första matchen spelas 15:30 på fredag mot ZTE NKK som till vardags spelar i ungerska A-divisionen där de förra säsongen vann 18 av 29 spelade matcher. Därefter väntar UNI Győr MÉLY-ÚT på lördag förmiddag och tredje och sista matchen spelas på söndag mot Atomerőmű KSC Szekszárd. Dom här tre matcherna blir ett kvitto på formen inför säsongspremiären som är mindre än två veckor bort.

”Vi åker med fullt lag, det vill säga elva spelare och det känns bra att få se alla i den här miljön. Eftersom vi spelar tre dagar i rad så kan sättet vi matchar truppen på bli lite annorlunda beroende på dag och match”, säger Sandberg och fortsätter: ”Vi åker med en bra känsla i gruppen och det blir intressant att se hur vi reagerar på match och riktigt tävlande. Det är bra för gruppen att få resa och lära känna varandra bättre under de här fem dagarna. Det viktiga blir att spela bättre och bättre för varje match och fokus kommer ligga på att få till grunderna både offensivt och defensivt. För de yngre spelarna kommer det bli spännande att testa på spel på så här hög nivå, vilket kommer hjälpa oss och dem när vi går in i seriespelet om två veckor.

Fredag 13 september
15:30 ZTE NKK vs Luleå Basket

Lördag 14 september
11:00 UNI Győr MÉLY-ÚT vs Luleå Basket

Söndag 15 september
12:00 Atomerőmű KSC Szekszárd vs Luleå Basket

Matcher