#forthefuture Mål 5 i samarbete med Bastard Burgers och Tjejjouren Luleå

2020-04-14

Kvinno-och tjejjourer världen över vittnar om en stor ökning av våld mot kvinnor i hemmet i samband med Coronakrisen. Att bromsa smittan står i fokus och rekommendationerna och uppmaningarna gör att många spenderar mer tid i hemmet. Det har förödande konsekvenser för kvinnor som lever i en destruktiv relation, och det i sin tur påverkar även många barn och unga som bor hemma och inte kan gå till skolan som vanligt.

Tjejjouren Luleå märkte en distinkt ökning i deras stödchatt i samband med att Covid-19 nådde Sverige. Tjejjourens stödchatt är en funktion som finns för alla som identifierar sig som tjejer och man är alltid helt anonym. Du som känner att du har problem – stort eller litet – och behöver någon att prata med kan mejla och chatta med Tjejjouren Luleå. De har tystnadsplikt och du har rätt att vara anonym och du berättar bara vad du vill. De stöttar dig alltid i dina egna beslut! Klicka HÄR för att komma till chatten.

Chatten drivs av jourtjejer som ställer upp mer än någonsin nu när trycket är så högt. I vanliga fall är chatten öppen ca 1 dag i veckan men senaste tiden har Tjejjouren Luleås chatt gått varm flera timmar per dag, nästan varje dag. Tack vare alla fantastiska jourtjejer.

”Vi har sett ett ökat tryck på vår stödchatt i samband med covid-19. Vi får till oss alla känslor som det för med sig, till exempel stress om familjens ekonomi, att vara borta från skolan, eller vara hemma med familjen där våld ökat och sexuella övergrepp ökat. Våra jourtjejer håller chatten öppen så mycket som dom mäktar med. Allt detta på sin egen tid. De är samhällshjältar som gör skillnad varje dag”, säger Anna Forssberg på Tjejjouren Luleå.

Vi vill ge Tjejjouren möjligheten att ge sina jourtjejer lite extra uppskattning och går därför ihop med Bastard Burgers när vi nu presenterar vårt nästa mål i #forthefuture. Vi har hittills samlat in 35 000kr, en helt otrolig summa som vi är enormt tacksamma för! Nästa mål lägger vi på 40 000kr, det vill säga 5000kr bort. Hälften av det, alltså 2500kr, gör vi sedan om till värdecheckar hos Bastard Burgers som Tjejjouren Luleå kan ge till sina jourtjejer. Som om inte det vore nog matchar även Bastard Burgers vårt bud med krona för krona. Det innebär att när vi når 40000kr får jourtjejerna här i Luleå 5000kr hos Bastard Burgers att äta för. Ett tack för det otroligt viktiga jobb de gör i svåra och osäkra tider som dessa. Dessutom får ni och vi chansen att supporta en lokal restaurang som vi vet att vi alla är rädd om.

Swishnummer: 123 086 63 50
Vill du bidra som företag eller saknar du swish? Då går det bra att skicka din betalning till bankgironummer 709-3529

Just nu har flera kvinnojourer utökade öppettider för sina telefonlinjer och chattar.

Här kan du också få hjälp:
Kvinnofridslinjen: 020 50 50 50

Brottsofferjouren: 0200 21 20 19

Terrafem (andra språk än svenska): 020 52 10 10

tjejjouren.se – chatt

ungarelationer.se – anonym chatt för dig under 20 år

unizon.se – hitta en jour nära dig

roks.se – hitta en jour nära dig

Basket Förenar
Tjejjouren Luleå
#forthefuture