Four to go!

2022-03-05

Slutspelet kryper allt närmare. Idag tar vi emot Södertälje i Luleå Energi Arena, ett av alla lag som slåss om sista slutspelsplatsen.

Det är bara några få matcher kvar att spela innan slutspelet är ett faktum. Den långa listan med matchdatum för grundserien har sinat till bara fyra och efter idag kvarstår bara tre. Vi välkomnar Södertälje Basketbollklubb till Luleå Energi Arena denna lördagskväll.

SBBK är ett av de lag som slåss om sista slutspelsplatsen så det är ingen omöjlighet att vi ställs inför vår kommande kvartsfinalmotståndare idag.  För närvarande ligger de på en tiondeplats i tabellen, men har precis som oss ett gäng viktiga möten framför sig. De hade en tuff start på säsongen, men har repat sig på slutet och kommer från fyra raka segrar, den senaste mot Wetterbygden. Södertälje kan ha momentum nog att bjuda på en tuff match ikväll, och det behöver vi vara uppmärksamma på. För oss innebär den här matchen en chans att fokusera på de sista pusselbitarna inför kvartsfinalerna. Seriesegern är vår, och vi vågar höja blicken lite. Målet är uppnått, nu tar vi oss an nästa.

Vi har som bekant haft en lite tunn rotation senaste tiden men ikväll gör Sofia Hägg en efterlängtad come back på planen. Hon har senaste tre månaderna fått avstå all träning med kontakt samt alla matcher efter en tids sjukdom och medicinering, men nu är hon äntligen tillbaka. Det är vi så glada för!

LBBK vs. SBBK
5 mars 18.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR. Se matchen live HÄR.