Framtidslandslaget

2019-08-13

Felicia Ponturo var under förra veckan i Lund tillsammans med Framtidslandslaget. Framtidslandlaget är en ny satsning av SBBF för att fånga upp spelare som är för gamla för U20-landslaget men inte riktigt har slagit sin in i seniorlandslaget. Det är en chans för spelarna att få in foten i landslagsverksamheten samt göra klivet upp till seniorlandslaget mindre och mer lättillgängligt. Coach för damernas Framtidslandslag är före detta Luleå Basket-coacherna David Visscher och Mikael Johansson, samt Telges Viktor Bengtsson. Veckan bestod av träningar samt två träningslandskamper mot Danmarks seniorlandslag. Läs Felicias egna ord om lägret nedan:

Första samlingen med framtidslandslaget pågick under en veckas tid i Lund, Eoshallen. Under denna tid genomförde vi åtta basketträningar måndag-fredag, samt två matcher lördag-söndag mot Danmarks seniorlandslag.

Träningsupplägget bestod av individuell träning, lagorienterade drillar samt matchspel. I matchmötena mot danskorna låg fokuset på att sätta högt tryck i försvar och spela snabb offensiv basket. Med endast åtta lagträningar i bagaget var det utmanande för oss som grupp att spela ett samlat försvar och hitta tajming tillsammans i det offensiva spelet. Lagspelet kunde därför stundtals se hackigt ut, men där fanns också ljusglimtar, som i vårt förbättrande resultat. I första matchen blev slutsiffrorna 51-68, medan den andra slutade 63-67.

För min egen del har det varit en rolig och lärorik vecka fylld med tuff träning blandat med många skratt och umgänge med gamla och nya basketvänner. Något jag tyckte var extra spännande med lägret var att ta del av alla deltagares olika basketerfarenheter, spelare som coacher. Många av de spelare som deltog på lägret spelar idag basket på olika orter, länder och kontinenter. Att lyssna till andras erfarenheter och upplevelser gav mig personligen nya perspektiv och insyner i hur spelet och livet som basketspelare kan se ut och verka på olika platser.

Att deltagit i den första upplagan av framtidslandslaget har därmed varit en god erfarenhet och utvecklande för min basketutveckling. Jag vill avsluta texten med att rikta ett stort tack till lägrets spelare och coacher som gjorde veckan till en tuff men rolig vecka. Tack!

Hälsningar,
Felicia Ponturo.

Felicia Ponturo