FREJA WERTH FÅR UTBILDNINGSPLATS I LULEÅ BASKET

2020-08-28

Forwarden Freja Werth får en utbildningsplats hos Luleå Basket. Werth kommer ursprungligen från Höganäs Basket och studerar nu sista året på RIG Luleå och Luleå Gymnasieskola. 

Den arton år gamla forwarden med 35 ungdomslandskamper under sitt bälte spelade ifjol med RIG Luleå i Basketettan. Under fjolåret snittade hon där 12,3 poäng, 6,1 returer och 2,3 assist. Efter samråd med RIG Luleå har man kommit fram till att Werth är redo för att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och därför erbjuds hon möjligheten till en utbildningsplats hos Luleå Basket i SBL Dam.

– Jag är väldigt glad över att få komplettera mitt sista år på RIG Luleå med Luleå basket. Jag ser fram emot att lära mig mycket av alla duktiga spelare i truppen och att med hjälp av dem ta nästa steg i min basketutveckling, säger Freja Werth.

Utbildningsplatsen innebär att hon kommer att ha en dubbellicens med Luleå Basket och RIG Luleå.

– Freja är en väldigt ambitiös spelare med högt uppsatta mål. Hon besitter en hög spelförståelse och är både tekniskt och fysiskt långt framme. Freja har redan erfarenhet av landslagsspel på internationell nivå och vi på RIG Luleå är glada att vi i samarbete med Luleå Basket nu även kan erbjuda henne en utbildningsplats på nästa nivå, säger Mikael Johansson tränare RIG Luleå.

Under sommaren fick Freja även möjlighet att mäta sina krafter med några av de bästa spelarna i Sverige då hon blev uttagen till seniorlandslagets träningsläger i Södertälje.

– Väldigt kul att möjligheten kunde skapas för oss att fortsätta utvecklingen av Freja. Det ska bli intressant att se hur hon klarar nästa nivå både på träning och match, säger Head Coach Robin Sandberg.

Freja Werth