Galären och Luleå Basket utvecklar guldsamarbete

2021-09-30

– Vi på Galären vill se en jämställd idrott som utövas på lika villkor, för att nå detta har vi valt att lägga tyngdpunkten av vår sponsring på damsidan, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären. 

Galären och Luleå Basket förenar sig i viktiga frågor för Luleå såsom mångfald, integration och jämlikhet. Det har bidragit till att man utökat samarbetet som nu är värt det dubbla jämfört med tidigare år. I och med detta kliver Galären in i Luleå Baskets guldklubb.

– Sponsring av både idrott, kultur och näringsliv är en del av vårt arbete med att ge staden liv där vi tror på att ett växande Luleå behöver mångfald, jämställdhet och inte minst goda förebilder. Idrotten blir därför en viktig ingrediens för livet i staden och dess attraktivitet, säger Gunnar Tåhlin.

– Vi är både stolta och glada över att Galären väljer att utöka samarbetet och teckna ett nytt 3-årigt avtal. Näringslivets engagemang i idrotten är otroligt viktigt och för klubben är företag som delar våra värderingar extra värdefulla, säger Christer Sehlin, klubbdirektör på Luleå Basket.

För utförligare upplysningar om samarbetet med Luleå Basket, kontakta:

  • Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå
    Telefon: 070-648 14 10. E-post: [email protected]
  • Christer Sehlin, Klubbdirektör Luleå Basket
    Telefon: 070-212 07 77. E-post: [email protected]

Om Luleå Basket
Luleå Basket bildades 1979 och är idag en av Sveriges starkaste elitföreningar med sju SM-guld i bagaget det senaste årtiondet.
Luleå Basket vill påverka svensk lagidrott för damer. De menar att ansatsen för sporten måste förändras i grunden och att ribban måste höjas väsentligt. Både för klubben och svensk dambasket. De vill ge tjejerna en möjlighet att pröva lyckan som individ och dessutom kunna leva på något som de brinner för och älskar. Luleå Basket startade resan på allvar under 2014 med visionen att bli ”Sveriges ledande damelitklubb – i Europa”.

Om Galären
Galären är en familjeägd företagsgrupp inom fastighetsutveckling med kontor i Luleå och Stockholm. Galären i Luleå har ca 30 anställda, förvaltar ca 100 000 kvm lokaler och äger drygt 600 bostäder. Inriktningen är en ansvarsfull fastighetsutveckling utifrån affärsidén: Att med fokus på hållbarhet och tillväxt långsiktigt äga och förädla fastigheter.
Förutom att bidra till stadens utveckling med nya attraktioner och stöd till kultur- och idrottsliv, satsar Galären på ett fastighetsbestånd med spännande arkitektur. I samarbete med andra lokala intressenter vill Galären göra Luleå till en bättre, roligare och mer hållbar stad.
Galären förädlar, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler – och alltid med sin vision för ögonen: Att ge staden liv.