Grundseriens sista match

2023-03-13

Vi står inför grundseriens sista match. Att säkra seriesegern var ett av våra mål med säsongen, men innan vi går händelserna i förväg ska vi ta oss an EOS inför hemmapubliken.

EOS har en bra säsong bakom sig med 9 vinster och 10 förluster vilket placerar dem på en sjundeplats i tabellen. Både för dem och för oss är onsdagen en spänningens dag eftersom en hel del avgörs under grundseriens sista omgång. Om Mark vinner mot Östersund så möts vi och EOS igen den 22 mars i första kvartsfinalen. Skulle däremot Östersund vinna så får EOS möta Södertälje i kvartsfinalen istället. Vid ett sådant utfall möter vi Mark i kvartsfinalen. Det är alltså Mark eller EOS vi möter i en kvartsfinal.

Trots att kampen om hemmaplansfördel i slutspelet är vår sedan vinsten mot Södertälje så är onsdagens match fortfarande väldigt viktig för oss. Nu är utmaningen att inte gå händelserna i förväg. Det är otroligt viktigt för oss att kliva in i kvartsfinalen den 22 mars med ett bra resultat i ryggen och med siktet inställt på ett långt slutspel. Som bekant kan allting hända när vi lämnar grundseriens trygga lunk och vi måste pricka in toppformen perfekt.

“EOS är ett lag som jag värderar högt. De har bra spelare och framför allt en bred spets i laget. Vi behöver fokusera för att komma in i slutspelet med en bra känsla och flow i spelet. De spelarna vi behöver ha koll på är framför allt deras två amerikanskor Church och Sanders”, säger Robin Sandberg inför onsdagens match.

Luleå Basket vs. IK EOS
15 mars 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match