Grundseriens viktigaste match

2020-01-14

Det har blivit dags för en av grundseriens mest efterlängtade matcher, norrlandsderbyt mot A3 Basket.

De svenska mästarna har haft en lite knöligare resa genom grundserien är oss men likväl så är det 1-0 till A3 i matcher norrlandslagen emellan. Imorgon är det chans till revansch som gäller och vi kommer göra allt för att utöka till tio raka segrar.

“Snart dags för en av säsongens höjdpunkter!” säger head coach Robin Sandberg. “En av årets roligaste matcher är hemma mot Umeå och jag ser fram emot att testas på hög nivå och det kommer krävas en topprestation för att knipa en vinst imorgon.”

Umeå kommer från fyra raka segrar innan jul men gör, till skillnad från oss, sin första match för året i och med morgondagens derby. Sedan sin åtta poängs-vinst mot Uppsala den 15 december har laget hunnit komplettera med en stjärnvärvning i form av svenska landslagsmeriterade guarden Natalie Fontaine. Fontaine gjorde succé på Ball State College i USA och valde efter det att fortsätta sin karriär i Europa. Nu är hon tillbaka i svenska ligan och gör A3 till ett än större hot imorgon.

“Vi kommer från en bra match i fredags mot Mark, men också bra prestationer innan jul. Vi mötte A3 i oktober vilket slutade i förlust med endast tre poong. Det var länge sedan nu och med  två ganska annorlunda lag på båda sidor planen så ska bli spännande hur det ser ut imorgon”, konstaterar Sandberg.

Luleå Basket vs A3 Basket
Uppkast 19.00
Luleå Energi Arena
Matchvärd: Luleå Energi

Köp dina biljetter HÄR, boka bord i restaurangen HÄR

Matcher