GULDHJÄLTEN ÅTERVÄNDER!

2020-01-16

2016-års guldhjälte Julie Vanloo gör efterlängtad återkomst till Luleå Basket. ”Luleå är hemma för mig” säger hon i en kommentar till klubben och vi är väldigt glada över att kunna välkomna henne hem igen.

Den 26-åriga point guarden spelar just nu i den australienska ligan WNBL med laget Townsville Fire där hon snittar 8,8 poäng och 4,2 assist. Townsvilles säsong tar slut i månadsskiftet och efter det knyter Vanloo an till Luleå Basket.

“The day I left Luleå, it was an empty place in my heart and it never got filled up. For me, I’m going back home. Luleå is home for me”, säger Vanloo.

Vanloo är, trots att hon bara spelade en säsong med Luleå Basket, en spelare som direkt blev en favorit bland basketälskare. Med sitt publikbefriande spel och stora hjärta för staden har hon varit ett namn som är högt upp på listan av spelare man önskat ska återvända. Under guldsäsongen 15/16 snittade hon 13,0 poäng, 4,7 assist och 2,4 returer och gjorde ett rejält avtryck hos oss alla. Och nu får alltså Luleåpubliken äntligen se henne i hemmalinnet igen.

”Att Julie är klar för Luleå Basket känns helt rätt för oss. Det är en spelare som jag, laget, klubben och staden känner igen från tidigare år. Julie är en spelare som kommer få oss att vara mer aggressiva och skjuta bollen mer konsekvent. Offensivt får vi en spelare som, tillsammans med Natisha, kommer att skapa show varje match och det ser jag fram emot. Defensivt får vi in lite quickness vilket också känns helt rätt. Jag är jätteglad över att få Julie hit. Välkommen!” säger head coach Robin Sandberg.

”Det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss Julie. Hon var mycket uppskattad senast hon var här och har all potential att bli en publikfavorit igen. Julie är en spelare med mycket fart och fläkt som skapar lägen för sina lagkamrater och är en bra skytt. Förutom en riktigt bra basketspelare får vi även en person som brinner för Luleå som stad och Luleå Basket”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Statistik Townsville Fire, WNBL Astralien: 8,8 poäng, 2,1 returer, 4,2 assists.

Julie Vanloo