Hälften vunnet

2021-11-28

En stabil insats mot Helsingborg säkrar tionde raka vinsten i SBL Dam!

Dagens match inleddes lite trevande. Det tog ett par anfall innan rytmen skymtades och bollarna började rulla i och det flög en hel del bollar ur händer och ut från planen. Men så småningom började maskineriet se mer väloljat ut och vid första periodens slut har vi greppat tag om matchen och leder med 10 poäng, ställningen 7-17.

Steg för steg genom matchen förbättras rytmen och vi kommer närmare det tajta och intensiva försvar som vi vill spela, och som också generar ett produktivt anfall. Minuterna fördelas brett mellan laget och för första gången sedan hon klev av planen med en befarad fotskada mot EOS i början på november fick vi se Allis Nyström på planen.

“Det känns kul att vara tillbaka efter några veckor borta och väldigt skönt att komma in i rytmen och flowet igen”, säger Nyström som gjorde en stabil insats idag mot Helsingborg.

Helsingborg lyckades aldrig hota vår ledning efter första perioden, men oavsett så höll de oss på tårna och tillät oss inte att slappna av. Sista perioden är där vårt fokus tryter lite och Helsingborg kan kapitalisera på det. Oavsett det så kan vi stänga matchen med en god marginal och vår tionde raka vinst med resultatet 48-78.

“En match som vi lyckas vinna utan att prestera på topp. Starten är passiv och vi kommer inte in i vårt aggressiva spel. Detta gör att vi inte får samma flow offensivt och blir tveksamma. Andra halvlek är bättre, vi spelar mer aggressivt och får fler situationen där vi är i kontroll”, säger Sandberg och fortsätter: “Skönt att ha tillbaka Allis som fick en bra första match, hon kommer in det väldigt snabbt och kommer vara viktig framöver. Nu blickar vi snabbt framåt och fortsätter resan till Norrköping. Det blir helt klart den tuffaste matchen hittills och det kräver en riktigt bra prestation för att stanna obesegrade.”

Redan ikväll går alltså flyget till Norrköping där vi kommer träna under måndagen innan vi sedan möter Norrköping i deras hemmaborg. Det kommer bli en riktigt tuff match.

Helsingborg BBK – LBBK
48-78
(7-17, 11-17, 16-25, 14-19)