HEAD COACH KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2022-05-11

Nu är head coach klar för kommande säsonger. Luleå Basket har skrivit ett tvåårsavtal med Robin Sandberg vilket innebär att han gör sig redo för sin fjärde och femte säsong i klubben.

Sandberg har under sina tre första år i klubben lyckats bärga två SM-guld och ett SM-silver. Nu är siktet inställt på en ny topprestation.

”Jag är väldigt nöjd att vi har hittat en lösning med Robin som sträcker sig över två år. Det innebär att vi kan fortsätta vårt långsiktiga arbeta att både fokusera på att vinna och att utveckla spelare. Jag tycker Robin har gjort ett bra arbete under sina år i klubben och jag är övertygad om att han kommer fortsätta ta ytterligare steg i sin utveckling under kommande år. Förväntningarna kommer fortsatt vara höga på Luleå Basket och vi ska göra allt vi kan för att infria dem”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Under säsongen blev Sandberg utsedd till en av fyra förbundskaptener att leda det svenska damlandslaget. Det är ett uppdrag han kommer fortsätta med under nästa säsong.

”Det känns riktigt skönt att skrivit på för två nya säsonger. Jag känner att min tid i klubben varit väldigt bra, utvecklande och känner många positiva vindar här uppe. Visst, tung förlust i sista finalen men vi checkar av många boxar och jag har aldrig känt att det finns så mycket att bygga vidare på. Jag ser fram emot fler vinster och att bidra till fortsatt utveckling för alla inblandade”, säger Robin Sandberg.