Höstens mest efterlängtade drabbning

2022-11-02

Höstens mest efterlängtade drabbning väntar runt hörnet. Det har blivit dags för Södertälje Basketbollklubb vs. Luleå Basket. 

Svenska Cupen gör sin återkomst i år efter ett längre uppehåll på grund av Coronapandemin. Eftersom vi var det högst rankade laget i vår grupp så innebar det att vi hoppade över första omgången av turneringen. Istället var det upp till Luleå Stars och RIG Luleå att göra upp om vem som skulle möta oss i andra omgången. Efter ett jämnt derby stod det klart att vi och RIG Luleå skulle slåss om en biljett till kvartsfinalen. Efter en hyfsat enkelt avspelad match som avgjordes med resultatet 107-24 var kvartsfinalplatsen ett faktum. Nu återstod bara att välja motståndare. 

Som det högst rankade laget av de åtta som gått vidare (Norrköping är direktkvalificerade till Final Four eftersom att de är arrangör) fick vi förmånen att välja motståndare först av alla. Bland valmöjligheterna fanns Uppsala, Östersund, Eos, Alvik och Södertälje.

Stjärnspäckade Södertälje med tvillingarna Eldebrink, Louice Halvarsson och Klara Lundquist i spetsen är det lag som de allra flest tror kommer höja bucklan i slutet av säsongen. Men inte om vi har något att säga om saken. En snabb titt på spelschemat vittnar om att en seriematch mellan oss och dem dröjer till den fjärde februari. Vem vill vänta så länge? 

Inte vi. 

I och med det blev valet enkelt. Det blir alltså Södertälje som vi ställs emot i kvartsfinalen av Svenska Cupen den 3 november 19.00. En otroligt tuff match som kommer kräva en närmast perfekt insats av oss. Men utmaning vi välkomnar.

”Många tycker nog att det är kaxigt att vi valde Södertälje, men vi tycker bara det är kul och har varit taggade på den här matchen sen säsongen startade”, säger lagkapten Ellen Nyström och fortsätter: “Det blir absolut en tuff match, speciellt på bortaplan men vi är redo och hoppas vi ser lite Lulefolk i publiken.”

Matchens spelas i Täljehallen den 3 november 19.00 och sänds här. Missa inte höstens mest efterlängtade drabbning. 

Svenska Cupen | Kvartsfinal
Södertälje BBK vs. Luleå Basket
3 november 19.00
Täljehallen, Södertälje

Se matchen live här.

Inför match
Ellen Nyström