Imorgon gäller det

2023-04-11

Vi befinner oss i Östersund och förbereder oss för den tredje, och eventuellt avgörande semifinalen. Detta blir tredje matchen mot Jämtlänningarna och ställningen i serien är 2-0 till oss.

Påsken har passerat och slutspelet kan fortsätta. Vi stängde ner Östersund två gånger på vår hemmaplan precis innan långhelgen men nu är rollerna ombytta. Östersund har ett starkt hemmastöd som säkerligen kommer sluta upp bakom sitt lag när det är vinna eller försvinna imorgon.

Utmaningen för oss är att inte vara för långt fram i tanken. 2-0 är behagliga siffror, men det är slutspel och allt kan hända. Lyckas Östersund knipa en vinst imorgon och skapa momentum kan serien vara kvitterad innan helgen. Det är inte en situation vi vill sätta oss själva i. Därför gäller det att komma ut på tårna imorgon, med samma vilja och energi som de två första semifinalerna på hemmaplan.

“Vi går in med mycket självförtroende, vilket är bra men också farligt. Matchen imorgon blir svår. En svår situation, en svår arena och långt uppehåll. Flera faktorer som gör det här till en annorlunda match. Vi vill självklart stänga ner serien redan imorgon, men det är viktigt att förstå att vi har tre möjligheter att knipa finalbiljetten. Vi är ett brett lag som kommer orka fem matcher om det krävs det”, säger Robin Sandberg.

Semifinal 3:5

Östersund Basket vs. Luleå Basket

12 april 19.00
Östersunds Sporthall
sbldamplay.se

Inför match