Inga trötta ben här inte

2021-11-21

I förrgår var det toppmöte mot A3 Basket på hemmaplan och idag stod Mark för motståendet på bortaplan. Mark som hittills varit obesegrade i sin hemmaborg fick se segersviten försvinna idag.

Vi reser ner till Kinna bara drygt 36 timmar efter vår vinst på hemmaplan mot A3 Basket. Det fanns en del farhågor att benen skulle vara tunga idag, och med tanke på Marks framfart senaste tiden och deras obesegrade hemmastreak så gällde det att komma ut på topp och ta kontroll direkt. Och det gjorde vi. Om skyttet var rostigt i fredags så fick vi revansch idag. Två snabba treor från Wadling och Nyströms händer sätter tonen och redan efter två minuter tvingas Mark till en time out. Vi behöll trycket och tempot genom hela perioden och efter tio minuter leder vi med 20 poäng och så kommer det fortsätta.

“Vilken insats vi gör mot Mark! Två matcher på två dagar hanterar vi galant. Defensivt spelar vi med bra intensitet och gör det svårt för dem i färgen. Offensivt delar vi på bollen bra och har högt tempo. Vi är väldigt effektiva i första perioden och kan bygga vidare från den. Många spelare bidrog vilken gör att vi kan dela på minutrarna men också avslut och poäng. Jag är väldigt glad över den här insatsen och vinsten. Den kör vi vidare på inför ett fortsatt tufft schema.”

Framåt väntar som sagt ett tufft schema. Nästa helg möter vi Helsingborg på bortaplan och strax därefter möter vi Norrköping, som gett oss vår tuffaste match hittills. Det blir spännande!

Mark – Luleå 59–96 (13–33, 11–19, 17–29, 18–15)
Luleå: Brooke McCarty-Williams 18, Sofia Hägg 17, Bria Goss 14, Fanny Wadling 10, Felicia Ponturo 10, Eira Borgh 9, Ellen Nyström 7, Josefin Vesterberg 7, Moa Erlandsson 4.
Mark: J’kyra Brown 14, Darien Huff 13, Chanette Hicks 12, Brittany Hernandez 12, Madeleine Broth 4, Ester Sjöstrand 4.