Inte det avslutet vi hade hoppats på.

2020-03-15

För mig var det nya skor att stå i när jag klev in som huvudtränare för Luleå Basket. Det väntade Europaspel för första gången, fler professionella spelare och det skulle ställas krav på laget på ett annat sätt än vad jag varit van vid i tidigare klubbar.

Äntligen.

Det var det ordet jag ofta använde när jag pratade om mina känslor inför den här säsongen. Nu skulle det bli på riktigt. Den frustration jag tidigare känt när så få personer brytt sig skulle jag slippa. Det skulle bli mediauppmärksamhet, folk på stan som bryr sig om vad vi gör och läktare fulla med basketälskare. Jag är väldigt glad över intresset som finns i Luleå och uppskattar det väldigt mycket. Många förvarnade mig innan om att basketandan är annorlunda här uppe men jag tycker det faktiskt är en positiv känsla, det gör att det känns på riktigt! Det är så här det ska vara.

Jag summerar den här säsongen med en bra balans mellan utveckling och att vinna när det gäller. Spelarna har tagit hand om de chanser de fått vilket har gett en större utveckling hos dem än vad jag förväntade mig. Det har i sin tur skapat en bredare trupp för oss inför sluttampen av säsongen. När vi tappat spelare så har andra klivit fram och tagit större roller och lyckats väldigt bra med det. Så jag är nöjd med resultatet under säsongen, framför allt på det sätt vi och inte minst spelarna har jobbat outtröttligt vidare genom med- och motgång och därmed fått självförtroende och resultat.

Nu blir det inte det avslutet vi hade hoppats på. Jag tycker det är synd att vi inte får vinna detta på rätt sätt men samtidigt finns en stor förståelse över situationen. Vi hade verkligen sett fram emot att få spela inför ett slutsålt Luleå Energi Arena, med publik iförda slutspelströjor, en grym klack som gör att hallen lyfter och tillslut fått lyfta bucklan hemma i Luleå. Men nu är vi där vi är. Det kommer nya matcher, nya säsonger och förhoppningsvis nya guld!

Tack för i år!

Robin Sandberg