Introduktion föreningsliv med blivande barnskötare

2022-05-19

Alltid lika kul att ha introduktion föreningsliv, det som var extra roligt med denna klass från SFI som skall bli barnskötare var att många hade barn som idrottar i Sverige.

Många av deltagarna hade varit mellan 2-4 år i Sverige men redan nu höll barnen på med många olika idrotter där främst Hertsö Basket, LSK och Vråken och Notviken gör ett väldigt bra arbete med att få utlandsfödda att komma in i föreningslivet.

För att vi inom föreningslivet skall lära oss om hur vi ska bli mer välkomnande så fick varje deltagare också berätta om vad dom har för erfarenheter från sitt hemland när det kommer till idrottande.
Många får idrotta i skolan men det blir mindre på fritiden, skollag är vanligt och det är ganska likt våra stadslag.

Sedan talades det mycket om föräldrars roll på träning och match och hur vi faktiskt kan utveckla det för att man inte bara ska lämna av barnen utan vara en del av träningen utan att faktiskt behöva ha kunskaper att vara just tränare.

Sedan går vi som vanligt runt Luleå Energi Arena och visar upp alla andra sporter som ryms här förutom just basketen och det blev en ögonöppnare för alla deltagare hur många föreningar som faktiskt finns här.

Tack till klassen som självklart ska få komma med sina familjer och se basket i höst och tack till våra samarbetspartners i Ungas framtidstro i Norrbotten.

Basket förenar
Ungas framtidstro i norrbotten