JENNY SÖDERSTEN KLAR FÖR EN TREDJE SÄSONG

2021-07-26

Jenny Södersten har spelat två år med Luleå Basket och nu är hon klar för ytterligare en säsong.

Den Gammelstadsfostrade guarden hade tidigare en bärande roll i Basketettan med Luleå Star innan hon säsongen 19/20 tog klivet upp i SBL Dam. Under fjolåret gjorde hon kortare inhopp i matcherna och spelade 3:34 sek/match. Hon avslutade säsongen med att vinna sitt andra raka SM-guld.

– Det känns kul att representera Luleå Basket ännu en säsong. Lagbygget som börjar ta form verkar spännande och jag tror att det kan bli riktigt bra. Jag ser fram emot att säsongen ska dra i gång och förhoppningsvis kommer vi kunna göra det med publik på läktarna. Förra säsongen saknade vi Sveriges bästa basketpublik i Luleå Energi Arena, säger Jenny Södersten.

– Det är glädjande att Jenny som har gått hela basketrappan från stadsdelslag till NIU och spel i Basketettan för att sedan 2019 ta steget upp i SBL Dam nu fortsätter sin resa med oss. Jag hoppas vi får se henne fortsätta utvecklas, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Jenny har varit med oss två säsonger och gjort väldigt bra inhopp. Jenny kommer ta en av våra dubbellicenser och spela både med oss och Luleå Stars. Jenny bidrar med mycket energi och är en stabil defensiv spelare, säger Head Coach Robin Sandberg.