JENNY SÖDERSTEN KLAR FÖR NÄSTA SÄSONG

2020-08-13

Jenny gjorde sin debut i SBL Dam ifjol och nu är hon klar för ytterligare en säsong med Luleå Basket.

Den Gammelstadsfostrade forwarden hade tidigare en bärande roll i Basketettan med Luleå Star innan hon ifjol tog klivet upp i SBL Dam. Under fjolåret spelade hon 7:48 min/match och snittade 1,8 poäng och 1,5 returer.

– En till säsong i Luleå Basket-linnet var ett självklart val för mig. Jag tror att svensksatsningen som vi har på gång i år kommer att bli spännande och bidra till min fortsatta basketutveckling. Förhoppningsvis kommer vi kunna bjuda Sveriges bästa basketpublik på en sevärd basket som kan ta oss hela vägen till SM-guldet i slutet på april, säger Jenny Södersten.

– Det är glädjande att Jenny som har gått hela basketrappan från stadsdelslag till NIU och spel i Basketettan för att sedan ifjol ta steget upp i SBL Dam nu fortsätter sin resa med oss. Jag hoppas vi får se henne fortsätta utvecklas, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Jenny kom in förra året som en frisk fläkt både på och utanför plan. Hon gjorde det väldigt bra, framför allt mot tufft motstånd. Det ska bli intressant att se vad hon kan ta med sig från förra året och vad vi kan fortsätta utveckla. Jenny är en mångsidig spelare som kommer bidra med defensivt tryck, kontinuitet och skytte, säger Head Coach Robin Sandberg.

Jenny Södersten