Josefin Vesterberg lämnar Luleå Basket

2020-01-02

Josefin Vesterberg anslöt till truppen i september med en klausul i kontraktet som innebar att hon kunde lämna om rätt erbjudande kom. Vi kan nu meddela att Josefin har beslutat sig för att lämna Luleå Basket för den här säsongen och kommer från och med det nya året spela med spanska klubben Al-Qazeres. 

“Spanien är speciellt och det har Jossan alltid varit tydlig med”, säger head coach Robin Sandberg. “Kommunikationen har varit bra vilket jag vet båda partnerna uppskattar.”

Josefin kommer att avsluta sin säsong i den spanska klubben Al-Qazeres, den spanska ligan tillhör en av de bästa i Europa och det är en jättebra möjlighet för henne. Vi kommer sakna den glada, generösa och skickliga spelare och person som hon är och vi är glada för den tid hon spenderat i Luleå-linnet i år.

“Att Josse lämnar känns både bra och dåligt. Vi är jätteglada för hennes chans i Spanien men samtidigt så blir det svårt att ersätta henne i Luleå Basket. Detta är en chans som vi förstår att hon måste tacka ja till och vi ser tillbaka på halvåret som Jossan gjort med oss på ett väldigt positivt sätt och önskar henne ett stort lycka till”, säger Sandberg.

“Det här har varit ett väldigt svårt beslut att ta. Jag har trivts så bra i laget och med alla runtomkring, tillsammans har vi gjort framsteg som lag och växt jättemycket sedan första dagen tillsammans. Det är alltid svårt att lämna ett så här fint gäng men jag kommer givetvis att fortsätta följa och heja på laget hela vägen! Jag vill verkligen tacka Luleå Basket från djupet av mitt hjärta som först och främst tagit emot mig med öppna armar och sedan gjort det möjligt för mig att fortsätta följa mina drömmar. Jag ser detta som en stor möjlighet att kunna ta ytterligare steg i min utveckling, men jag längtar såklart efter att så småningom få sätta på mig Luletröjan igen”, säger Josefin Vesterberg.

Vi önskar Josse världens största lycka till och vi kommer följa hennes fortsatta proffskarriär som vi vet är väldigt ljus. Tack, Josefin!

Josefin Vesterberg