Kampen alla väntat på

2023-04-18

Kampen alla väntat på är äntligen här. Gigantmötet mellan Luleå Basket och Södertälje BBK. En maktkamp utan dess like mellan Sveriges två bästa lag. Det kan inte bli annat än ruggigt spännande.

Till slut blev det så som alla hoppats på. Södertälje knep sista och avgörande matchen mot Norrköping i en tuff semifinalserie. Vi kammade hem tre raka segrar med en avslutande kamp mot Östersund på bortaplan som satte oss rejält på prov. Nu väntar finalserien alla gått och hoppats på ända sedan Södertälje offentliggjorde tvillingarna Eldebrinks återkomst.

“Man får väl ändå säga att det är väntat att det blev Södertälje. Ett finalserie vi, och alla andra, har väntat på. Vi har satt oss i en väldigt bra situation med en fantastisk säsong bakom oss. Men, vi är också medvetna om att den sista, svåraste och tuffaste etappen är kvar…” säger Robin Sandberg.

Jämfört med Södertälje har vi spelat två färre matcher, men kan trots det räkna in fler segrar sett över säsongen hittills. Södertäljes tuffa semifinalserie kan ses som både något positivt och negativt i sammanhanget. De har, till skillnad från oss, knappt hunnit ned i tempo sedan i söndags när de besegrade Norrköping och knep finalplatsen. Däremot har vi kunnat ta vara på tiden sedan förra onsdagen för att återhämta kropparna, fokusera om och få in några ordentliga träningar innan finalerna börjar.

“Till skillnad från förra året när vi hade nästan två veckors vila innan finalerna, har vi i år bara haft sex dagars mellan semifinalerna och morgondagens match. Enligt mig är det ganska optimalt med tid för att både träna och vila på ett strategiskt sätt. Tre dagar, som Södertälje haft, är väldigt tajt och det sliter mycket. Jag hade inte bytt plats med dem, om vi säger så. Matchformen tappar man inte på en vecka, riktigt så funkar det inte”, säger Sandberg.

Imorgon väntar alltså den första, av som mest fem, finaler. Två otroliga lag ska göra upp om guldet. Missa inte en sekund.

Final 1:5

vs. Södertälje BBK

19 april 18.30
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live på SVT Play