KAPTENEN FORTSÄTTER

2020-08-06

Idag blev ännu en nyckelspelare klar för Luleå Basket då den rutinerade skarpskytten Chioma Nnamaka förlänger sitt kontrakt med klubben. Hon gör sig därmed redo för sin fjärde säsong i Luleå Basket.

Under de senaste säsongerna har Chioma levererat ett stabilt 3-poängsskytte på över 40 % och kommer givetvis vara en viktig del i årets lagbygge. Under fjolåret snittade hon 9,0 poäng, 4,6 returer och 1,2 assist. Fjolårets lagkapten återvänder kommande säsong mer taggad än någonsin. Och siktet är inställt på att kriga om ett nytt SM-guld.

– Att stanna kvar i Luleå Basket ännu en säsong var ett självklart val för mig då jag trivs jättebra i klubben och staden. Laget ser väldigt intressant ut och jag tycker att Robin har gjort ett bra jobb med att få ihop en trupp som kommer att spela bra basket och framförallt tillsammans. Jag ser fram emot säsongen och längtar efter att få slåss om ännu ett guld inför Sveriges bästa basketpublik, säger Chioma Nnamaka.

– En del av ryggraden stannar vilket är viktigt om du ska vinna långsiktigt. Chioma har egenskaper som gör ett lag bättre. Nu blir vi bättre. Men det är inte bara hennes erfarenhet och skytte som kommer bidra. Vi får också en person som ser helheten och arbetar för att stärka gruppen, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Att Chioma väljer att stanna i Luleå Basket gör att vi kommer ha många ansikten vi känner igen i Luleå Energi Arena nästa säsong. Vi kan prata skytte, defensiv eller returer men för mig handlar det om ett ord och det är ledare! Chioma är en grym ledare på och utanför planen och hon går alltid i bräschen vilket gör mitt och alla andra spelares jobb så mycket enklare. Vi har i lagbygget nu hemvändare och defensiva kvalitéer. Nu har vi också ett lag som har både kontinuitet och ledarskap, säger Head Coach Robin Sandberg.

Chioma Nnamaka