Krossen.

2021-12-12

Vilken kväll det blev i Åkeshov! Lagen möttes senast i en finalserie som togs till fem matcher och som vi historiskt vände till vår fördel. Idag hade Alvik chans till revansch, medan vi ville försvara vårt vinststreak. Laddat, med andra ord.

Det syntes att Alvik var beredda på att möta ett aggressivt försvarsspel. De verkade till en början inte påverkade av vår intensitet utan istället höll vi jämna steg, och Alvik ledde till och med i början, genom de första åtta minuterna. Vi stänger första perioden med en ledning på sex poäng och när vi sedan kliver in i andra perioden börjar skotten sitta. Till en början ser det ut som att Alvik ska knappa in men vi skaffar oss momentum och tvingar Alviks coach Ioannidis till en tidig time out när vi börjar dra ifrån.

Alvik gör ett bra jobb med att plocka bort vår guard McCarty-Williams. Men det gör inte så mycket när bänken är djup och andra kan kliva fram. Kapten Ellen Nyström är en maskin idag och levererar 28 poäng, 6 returer, 5 assist och 5 steals.

“Vi gör en stabil defensiv insats idag. Vi spelar bra som lag och att Alvik fokuserade så mycket på att ta bort Brooke gav oss andra öppningar. Så då såg vi till att dra i dem skotten”, säger Nyström.

Mot slutet av matchen hamnar Alvik i foulproblem med två täta tekniska fouls efter varandra, först på coach Fotios Ioannidis och sedan på Anna Stern, som då också får sin femte foul och sätta sig på bänken. Även Elin Ljunggren skrapar ihop fem fouls, ett avbräck som känns för hemmalaget då det är två viktiga pjäser som förpassas till sidan.

I slutet går det mesta vår väg, vi fortsätter spela vårt spel och tvingar Alvik till tuffa avslut och flera turn overs. Bollen går mellan allas händer och vi kan kamma hem trettonde raka segern.

“Wow, vilken vinst! En på pappret tuff bortamatch avslutas med tydliga siffror. En stor anledningen är bredd och att vi har nio spelare som kommer in och bidrar. Det kändes nästan som att vi kom upp på en ny nivå idag vilket är imponerande och det är viktigt att vi fortsätter växa. Vi testas på ett annorlunda sätt idag och vi vinner framför allt för att vi har flera spelare som producerar men spelar också stabilt defensivt”, säger en nöjd coach Sandberg efter matchen.

Alvik–Luleå 68–111 (19–25, 22–33, 19–28, 8–25)
Alvik: Janell McCarville 14, Elin Ljunggren 11, Tea Milardovic 11, Anna Stern 8, Paula Juhlin 7, Hanna Käll 6, Hailey Leidel 5, Mikaela Gustafsson 4, Dara Taylor 2.
Luleå: Ellen Nyström 28, Allis Nyström 20, Fanny Wadling 18, Bria Goss 17, Brooke McCarty-Williams 8, Felicia Ponturo 8, Eira Borgh 8, Josefin Vesterberg 4.

Publik: 100