“Kul kulspruta”

2022-11-16

En otrolig prestation offensivt ringar in dagens match mot Sjuhärads Basket som resulterar i en vinst med 113-56. Gästerna fick aldrig riktigt en chans att komma in i matchen och vi kunde rotera friskt på en annars skadedrabbad trupp vilket var positivt för oss. 

Redan i tredje perioden hade vi producerat 93 poäng vilket är otroligt bra och ett skönt kvitto att få då några matcher har lämnat lite att önska gällande skottprocenten. Idag var den inte ett bekymmer utan bollarna rullade vår fördel. Poängbäst blev Brooke McCarty-Williams med 26 poäng, och förutom det noteras det att samtliga spelklara spelare i Luleå Basket gjorde poäng idag. Likt en kulspruta, enligt coach Robin Sandberg.

“En väldigt imponerande insats och seger idag. Både med tanke på skadeläget men också på sättet som alla nio spelare bidrog. Kul kulspruta offensivt! Vi delade på bollen bra och jag tror jag aldrig varit med om att ett lag levererar 36 assist under en match. Defensivt är jag väldigt nöjd med spelet på boll och högt uppe i banan, vilket resulterade i bland annat 32 turn overs för gästerna. Det kanske finns lite där bakom att jobba på, typ hjälpsida och så, men förutom det en näst intill perfekt match”, säger head coach Robin Sandberg.

Nästa match är Gratismatch och Kids Day! vilket betyder fritt inträde för alla och massor av roliga aktiviteter för barn och unga innan uppkast. Missa inte det, boka din plats i arenan nu!

Nästa match:
Luleå Basket vs. Alvik Basket
10 december 18.00
Luleå Energi Arena

Matchreferat