Kvitto? Ja, tack.

2022-03-11

Kvällens match mot Visby blev precis vad vi ville ha – ett kvitto på slutspelsformen. 

Efter ikväll återstår bara två matcher av en, för oss, redan avgjord grundserie. Kvällens match mot Visby var ett perfekt tillfälle att checka av formen inför slutspelet och matcha in Allis Nyström som gjorde sin första match sen vadskadan i januari. Som alltid är målet att spela intensivt försvar och lita på flow i offense och idag var de flesta pusselbitarna på plats. Vi inleder matchen bra, dikterar tempot direkt och drar ifrån redan i första perioden. Under andra och tredje släpper vi Visby lite väl nära men hämtar upp det i fjärde då vi lägger i en sjätte växel och drar ifrån en sista gång.

“En bra match där vi kunde lägga fokus på vissa justeringar, framförallt defensivt, som jag är väldigt nöjd med. Det som också utmärker sig idag är den offensiva effektiviteten med bra bollrörelse och skytte”, säger coach Robin Sandberg.

Idag gjorde Allis Nyström comeback efter en liten frånvaro på grund av en vadskada hon ådrog sig i januari i bortamatchen mot Wetterbygden. Efter vila och rehab var det äntligen dags för match idag. Hon är en nyckelspelare för oss och det gav väldigt mycket att ha henne på planen igen.

“Bra och stabil comeback för Allis idag. Det såg bra ut både vad gäller rörelsemönster och tempo. Det är jätteviktigt att ha tillbaka henne idag och då också kunna ge henne dessa matcher på sig att komma in i i rytm inför slutspelet.”

Varför är det viktigt att ha Allis tillbaka?
“För att hon är bra”, avslutar Sandberg.

Luleå–Visby 112–63 (30–13, 23–18, 21–18, 38–14).
Luleå: Ellen Nyström 22, Brooke McCarty-Williams 22, Bria Goss 20, Josefin Vesterberg 12, Felicia Ponturo 11, Allis Nyström 8, Moa Erlandsson 6, Sofia Hägg 5, Eira Borgh 4, Jenny Södersten 2.
Visby: Jessica Kelliher 29, Regina Aguilar Motta 16, Davion Wingate 10, Helin Agnig 5, Alexus Harrison 2, Caroline Micaelsdotter Danielsson.
Publik: 1078.