LAGKAPTENEN FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2022-06-01

Efter att hon återvände från utlandsspel gör sig Ellen Nyström nu redo för sin femte säsong i Luleå Basket. Fjolåret avslutades med ett silver, nu är hon sugen på mer.

Efter en väl genomförd grundserie som lovade väl nådde vi inte hela vägen fram ifjol. Nyström hoppas nu ändra på det till kommande säsong. Under sin senast säsong i SBL Dam snittade hon 12,3 poäng, 4,9 returer, 3,1 assist och 2,7 steals.

– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i Luleå. Jag tror vi är många som är revanschsugna efter slutet i fjol så det ska bli kul att sätta i gång igen. Det blir även spännande med många lag som satsar, det känns som att SBL växer för varje år vilket är extremt bra för svensk basket, säger Ellen Nyström.

– Ellen är en väldigt mångsidig basketspelare som bidrar över hela planen varje minut. Hon är en del av ryggraden i laget och en viktig del i allt vi gör i Luleå Basket. Självklart är det fantastiskt roligt att Ellen fortsätter med oss, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Utöver spel i Luleå Basket har Nyström även varit en viktig kugge i det svenska landslaget som till hösten och våren fortsätter sitt EM-kval.

– Jag tror alla vet hur viktig Ellen är men samtidigt så tror jag INGEN vet hur viktig Ellen är. För klubben. För laget. För Luleå! Jag är otroligt glad över att Ellen stannar nästa säsong! Hon innebär kontinuitet, ledarskap och smartness, vilket kommer hjälpa oss i början och slutet av säsongen, säger Head Coach Robin Sandberg.

Ellen Nyström