LANDSLAGSFORWARD FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2023-06-28

Den 26-årige landslagsforwarden gjorde ifjol sin andra säsong i Luleå Basket. Det står nu klart att Fanny Wadling förlänger sitt kontrakt ytterligare ett år.   

Under sin andra säsong i SBL Dam snittade hon 8,3 poäng, 6,1 returer, 2,3 assist, 1,3 steals och 1,0 blockar medan hon sköt 55 % på tvåpoängarna.

– Det känns otroligt kul att vara klar för ännu ett år med Luleå Basket. Jag känner mig som hemma i Luleå och lagets resa har varit fantastisk. Jag ser fram emot att spela inför vår otroliga publik, säger Fanny Wadling.

– Fanny gjorde en stark andra säsong i ligan där hon kommer in och gör skillnad i matcherna. Jag är glad att det nu är klart att hon är med oss även nästa säsong. Hon har tagit steg under året som gör att hon är på väg att etablera sig i det svenska landslaget. Jag ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Wadling var uttagen i landslaget under deras senaste samling i EM-kvalet mot Lettland. Under hösten och våren startar ett nytt kval inför Basket-EM 2025.

– Fantastiskt att få behålla Fanny som gjorde ett riktigt bra år ifjol och som haft två bra säsonger hos oss. Utvecklingen har gått uppåt för Fanny och det ska bli kul att få fortsätta jobba med henne för att se hur vi kan fortsätta utvecklas tillsammans. Kontinuitet är viktigt för oss för att kunna fortsätta vår resa och ta nya kliv, säger Head Coach Robin Sandberg.