LANDSLAGSFORWARD FÖRLÄNGER MED LULEÅ BASKET

2022-05-06

Efter avslutade collegestudier anslöt den 24-årige landslagsforwarden till Luleå Basket inför denna säsong. Det står nu klart att Fanny Wadling förlänger sitt kontrakt ytterligare ett år. 

Under sin första säsong i SBL Dam snittade hon 8,7 poäng, 6,6 returer, 2,5 assist och 1,2 steals medan hon sköt 36 % från 3-poängslinjen.

– Det känns så bra att få stanna kvar ett år till i Luleå Basket. Förra säsongen slutade såklart på ett sätt som ingen av oss ville, så det är med extra revanschlust som jag ser fram emot nästa säsong, säger Fanny Wadling.

– Fanny gjorde en stark första säsong i ligan där hon direkt kom in och gjorde skillnad. Jag är glad att det nu är klart att hon är med oss även nästa säsong. Hon har tagit steg under året som gör att hon är på väg att etablera sig i det svenska landslaget. Jag ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Wadling var uttagen i landslaget under deras senaste samling i EM-kvalet mot Lettland. Under hösten och våren fortsätter kvalet inför Basket-EM 2023.

Fanny Wadling