LANDSLAGSFORWARD KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2021-06-01

Efter att ha avslutat sina collegestudier på University of Maine tidigare i år väntar nu en ny utmaning för den 24-årige landslagsforwarden. Det står nu klart att hon kommer ansluta till de svenska mästarna Luleå Basket. 

Under sin avslutande säsong snittade hon 3,5 poäng, 4,7 returer och 2,2 assist i University of Maine (NCAA).

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Luleå som stad. Jag ser fram emot att spela inför Sveriges bästa basketpublik. Med en spelstil som passar mig och en bra organisation känns det som ett självklart mål att ta hem ett till SM-guld till klubben, säger Fanny Wadling.

– Jag är glad att vi kan välkomna Fanny tillbaka till Luleå efter fem år på college. Han har gått hela vägen genom alla ungdomslandslag och nu tagit steget in i seniorlandslaget. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Wadling blev i april uttagen till landslagets bruttotrupp inför sommarens Basket-EM och har under maj befunnit sig på ett förberedande träningsläger med svenska landslagstruppen.

– Det känns riktigt bra att Fanny kommer spela med oss kommande säsong, en spelare som passar väldigt bra framför allt defensivt. Offensivt har Fanny en mångsidighet som gör att hon kommer bidra med aggressivitet både nära och långt från korgen. Fanny kommer få en bra roll och goda möjligheter att fortsätta utvecklas, säger Head Coach Robin Sandberg.